Gajadien: Directie en staf Luchthavenbeheer wegjagen
21 Feb, 00:36
foto
Assembleelid Asis Gajadien


Assembleelid Asis Gajadien (VHP) is niet te spreken over dat door staking van de bond bij NV Luchthavenbeheer het vliegverkeer, dat al beperkt is door Covid-19, nagenoeg is lamgelegd. "Als de directie, onder leiding van Vijay Chotkan, samen met de staf niet in staat is om de vluchten door te laten gaan, dan moet de regering ze wegjagen", vindt Gajadien.

AmeriJet heeft zaterdag de vrachtvlucht niet kunnen uitvoeren omdat er geen toestemming is gegeven om te landen op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Het gaat om een vrachtcapaciteit van 80 ton aan vracht. Vis en groenten konden niet worden geëxporteerd hierdoor. Gajadien benadrukt dat de exportopbrengsten hard nodig zijn. Hij vindt het zeer onverantwoord dat vluchten niet kunnen worden uitgevoerd.

De schade die exporteurs lijden en het land, is groot. Ook kan niet voldaan worden aan contracten die gesloten zijn voor leveren van de producten. Suriname heeft het hard nodig dat exportmarkten behouden blijven en dat nieuwe worden aangeboord. De economie die ontspoord is, kan deze klappen niet incasseren, benadrukt Gajadien.

Het Assembleelid vindt dat de regering meteen moet handelen. Deze situatie mag geen dag langer duren. Niet omdat de KLM wel kon landen, is de situatie niet zo erg. Het vrachtverkeer is minstens even belangrijk, voert Gajadien aan. Hij vindt dat het ook niet kan worden geaccepteerd dat het vliegverkeer lamgelegd wordt, terwijl er andere mogelijkheden zijn om op te komen voor vakbondsrechten. 

Wednesday 03 March
Tuesday 02 March
Monday 01 March