Veerdienst Guyana/Suriname wordt zondag hervat
20 Feb 2021, 03:34
foto
De MB Sandaka zal vanaf zondag de veerverbinding tussen Suriname en Guyana onderhouden.


Na bijna een jaar wordt de veerdienst tussen Guyana en Suriname op zondag hervat. Het Guyanese ministerie van Openbare Werken en de Canawaima Ferry Service Inc. hebben meegedeeld dat ze verheugd zijn over de hervatting van de reguliere veerdienst tussen Moleson Creek Corentyne en South Drain Suriname vanaf zondag 21 februari. Tot nader orde wordt er elke zondag, woensdag en vrijdag gevaren.

Er geldt echter een beperking. Alleen Guyanezen en Surinamers zullen gebruik kunnen maken van deze veerdienst door de Covid-19-beperkingen. "Wij openen niet voor regulier internationaal verkeer voor passagiers met een ander paspoort," lieten de Guyanese autoriteiten optekenen.

Diplomaten die in Guyana en in Suriname wonen, zullen op verzoek worden gefaciliteerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van beide landen. Elke passagier moet een negatieve Polymerase Chain Reaction Test (PCR-test) ondergaan, en deze moet binnen 72 uur na de reis worden afgenomen.

Alle Covid-19-protocollen, inclusief het houden van sociale afstand aan boord en in het terminalgebouw, zullen worden nageleefd. Passagiers wordt gevraagd om al hun reisdocumenten in orde te hebben voor het reizen tussen beide landen. De veerverbinding wordt bij afwezigheid van de MV Canawaima onderhouden door het Guyanese MB Sandaka. De MV Canawaima is in dok in Paramaribo voor onderhoudswerkzaamheden.

Naar verwachting zal de veerboot Guyana om ongeveer 9.00 uur verlaten (check-in begint om 6.30 uur en eindigt om 8.00 uur). Het schip zal om 13.00 uur terugkeren naar Guyana. De grenzen van beide landen waren vanaf 13 maart 2020 gesloten om verspreiding van Covid-19 te voorkomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May