Man stichtte vermoedelijk uit boosheid brand
18 Feb 2021, 18:01
foto


De politie heeft V.J. (30) donderdag aangehouden en in verzekering gesteld voor brandstichting in een woning aan de Broodboomstraat. Hij zou vermoedelijk uit boosheid de brand hebben gesticht. Bij de politie maakte hij een verwarde indruk.

Hij was nog vóór de brand aangehouden voor het vernielen van een autoruit van zijn zus en het plegen van een inbraak bij de buren. De man zou vermoedelijk boos zijn geworden dat aangifte tegen hem was gedaan. Daarom stichtte hij daarna de brand in het huis.

Bij de brandweer was melding gemaakt van een woningbrand rond 05.20 uur. Zij ging naar het brandadres en arriveerde daar rond 05.23 uur. De brand was onder controle om 05.53 uur. Volgens de brandweer gaat het om een hoogbouw pand dat in hout en steen was opgetrokken. Er woonde een moeder samen met haar zoon, dochter en kleindochter in het pand.

Het huis was niet verzekerd, maar wel aangesloten op het elektriciteitsnet. De brandweer wist een gascilinder van 28 lbs te verwijderen uit de woning. Bij deze brand heeft een belendend pand schroeischade overgehouden aan de schroten, airco-unit en regenkappen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May