Strafeis tegen dertien verdachten drugssmokkel in lijnvliegtuig
18 Feb 2021, 01:34
foto


Het Openbaar Ministerie heeft tegen de dertien verdachten, Virgil S., Jietinderpersad J., Clifford M., Frits A., Marchel D., Melvin S., Raynel D., Romano D., Max A., Marciano P., Diego W., Miquel M. en Glenn L. woensdag zijn strafeis bekendgemaakt. De mannen worden in verband gebracht met de smokkel van ongeveer zes kilo cocaïne op 7 maart 2020 in een lijnvliegtuig waarmee de route Paramaribo-Amsterdam vice versa werd onderhouden.

Indien rechter Maureen Dayala meegaat met officier van justitie Shanta Mahadew zullen zeker tien verdachten die voorlopig in vrijheid zijn gesteld, op vrije voeten blijven. De rechter heeft Diego W. woensdag voorlopig in vrijheid gesteld, terwijl negen van zijn kompanen op eerdere zittingen voorlopig op vrije voeten zijn gesteld. In deze zaak zijn Virgil S., Jietinderpersad J. en Glenn L. nog aangehouden. Glenn L. en Virgil S. hoorden een strafeis van drie jaar en een boete van SRD 3.000, subsidiair drie maanden hechtenis tegen zich eisen. Tegen Jietinderpersad J. is vijf jaar gevangenisstraf geëist en een boete van SRD 5.000, te vervangen door vijf maanden hechtenis.

Tegen de verdachten Marciano P., Melvin S., Marcel D. en Frits A. is twaalf maanden celstraf geëist waarvan drie voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar. Mahadew heeft tegen Diego W. geëist twaalf maanden celstraf waarvan een voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar. Zij vorderde tegen Max A. en Miquel M. twaalf maanden celstraf waarvan elf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar en tegen Raynel D., Romano D. en Clifford M. twaalf maanden celstraf waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar.

De officier vroeg in haar strafeis ook een boete van SRD 2.000, te vervangen door twee maanden hechtenis voor Frits A., Diego W., Romano D., Max A., Marciano P., Marcel D., Melvin S., Miquel M., Raynel D. en Clifford M. Enkele van de verdachten in deze zaak zijn politiemannen, terwijl anderen voor het cateringbedrijf van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij werkten. “Zelfs politieambtenaren die belast zijn met de bestrijding van drugs en die toevertrouwd zijn aan onze eigen internationale Johan Adolf Pengelluchthaven, hebben hun medewerking verleend voor de uitvoer van drugs naar het buitenland. Het is triest te noemen dat deze speciale politieambtenaren zich hiervoor lenen”, zei Mahadew. Op 17 maart vindt de verdere behandeling van deze zaak plaats.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May