Extra controle op naleving protocollen in de horeca
18 Feb 2021, 22:58
foto
Lockdown-overtreders bij de cabana's van Waka Pasi. (Foto: min. AW&J)


Het clusterteam is bezig met herinspectie in de horecasector. Bij deze controle wordt gelet op de naleving van de protocollen die in het bijzonder betrekking hebben op bars en eetgelegenheden. Het clusterteam heeft de bevoegdheid om bestuurlijke boetes op te leggen aan werkgevers.

Tijdens de partiële en totale lockdown werden bedrijven die de beperkingsmaatregelen hebben overtreden, beboet. De horeca ondernemingen zijn verplicht om de gegevens van de bezoekers te registreren en deze op te slaan voor minimaal tien dagen. Van de bezoekers moet naam, voornaam, aanmeldtijd, huidig woonadres, telefoonnummer en de opgemeten lichaamstemperatuur worden opgeslagen. Deze data is nodig om eventuele potentiële Covid-19-besmettingen te kunnen traceren. De locatie moet volgens het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken ook voldoende voorzien zijn van desinfecterende middelen.

Elke onderneming in de horecasector moet beschikken over duidelijke signalen van aankomst en vertrek, zodat de bezoekers niet langs elkaar lopen en fysiek contact geminimaliseerd wordt. Ook is het "seatingplan" van eminent belang. Dit geeft aan dat er een afstand van 1.5 meter per stoel gehanteerd moet worden (maximaal 4 stoelen) bij een tafel. Het verwijderen van de mond- en neusbedekking is alleen toegestaan bij het nuttigen van voeding en drank. De  horeca-zaken wordt geadviseerd een uur voor het ingaan van de partiële lockdown - 21.00 uur tot 05.00 uur - geen nieuwe bezoekers toe te laten om het overtreden van de beperkingsmaatregelen te voorkomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May