Burgers krijgen via First Lady waardebon van SRD 500
16 Feb 2021, 09:36
foto
Preshant Baldew, beleidsadviseur van president Chan Santokhi, overhandigt een coupon aan een burger. (Foto: CDS)


Behoeftige burgers hebben van het Instituut van de First Lady waardebonnen van Combé Markt gekregen ter waarde van SRD 500. Zo werden ruim 100 huishoudens langs de Kwattaweg, Keizerstraat en Drambrandersgracht (met zijwegen) aangedaan. Jurgen Adely, die door president Chan Santokhi is geïnstalleerd om kansarmen te helpen en Preshant Baldew (beleidsadviseur van het staatshoofd) laten optekenen dat het project een vervolg krijgt. Het ligt in de bedoeling meer waardebonnen, afkomstig van Combé Markt, af te geven. 

Personen binnen Paramaribo Centrum, die vooraf in beeld waren gebracht hebben een pakket ontvangen, maar ook seniore burgers die op straat zijn tegengekomen, werden verrast met een coupon, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Adely benadrukt dat de steun onmisbaar is en dat de mensen het hard nodig hebben. “Zij zullen flink gebruik kunnen maken van de waardebonnen”, voegt hij eraan toe. Baldew legt uit dat er vanuit het Instituut van de First Lady een ploeg vooraf het veld is ingegaan en personen die steun behoeven, heeft geregistreerd. Eenmaal in het veld werd ook aan oudere personen, die het team op straat tegenkwam, een coupon afgegeven.

Baldew is ingenomen met de reactie van de samenleving. “Het voelt heel goed aan. De zegeningen die de first lady krijgt van de mensen, het is bijzonder”, meent de functionaris.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May