CDS presenteert 'lockdown-entertainment'
13 Feb 2021, 00:58
foto
Het CDS heeft een live 'lockdown entertainment' gepresenteerd aan het publiek.


De Communicatie Dienst Suriname (CDS) speelt in op de lockdown en heeft samen met het Platform Entertainment Cultuur Suriname vrijdagavond via gov.tv een live-lockdown optreden verzorgd. Fungerend CDS-directeur Alven Roosveld zegt aan Starnieuws dat het om een pilot gaat om de entertainmentbranche te ondersteunen. Maandelijks zullen minimaal vier shows uitgezonden worden. De eerste show stond in het licht van het Chinees Nieuwjaar dat gisteren is ingeluid.

Diverse Surinaamse artiesten hebben kosteloos meegewerkt aan het optreden. De mogelijkheden worden bekeken om ondernemers in deze sector een financiële tegemoetkoming te bieden. Gedacht wordt aan artiesten tot sound engineers, cateraars. De mensen hebben behoorlijk geleden doordat veel activiteiten verboden zijn vanwege de Covid-19 maatregelen. De meeste mensen in de sector hebben nauwelijks inkomen.

De show wordt vanavond om 20.00 uur herhaald. Aan het optreden hebben meegewerkt de artiesten: Emanuel Sanvisi, Neelam Matadin, Prashant Matadin, Yixiao Guangxi, Lin Min, Giachino Ronokarijo, Gabriële Kartoikromo, Raveen Khoesial, Junell Lisse, Orveo Djoe en Danitia Sahadewsing. Suggesties van het publiek zullen in volgende optredens worden meegenomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May