Op non-actief geplaatste directeur Wegenautoriteit zal besluit aanvechten
13 Feb 2021, 00:00
foto
Grasella Jozefzoon op non-actief gezet als directeur van Wegenautoriteit.


Grasella Jozefzoon, directeur van Wegenautoriteit, is op non-actief gesteld door de Raad van Toezicht (RvT). Zij hoeft na haar zwangerschapverlof rond 25 februari zich niet meer aan te melden op het werk. De RvT noch minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zijn content met het door haar gevoerde beleid bij de Wegenautoriteit. Jozefzoon om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat zaken niet zijn onderbouwd. Zij zal zich niet hierbij neerleggen en zal deze kwestie aanvechten. Er is nooit over het werk en het beleid met haar gesproken door de nieuwe RvT.

Eerst is getracht in overleg met haar de dienstbetrekking te beëindigen. Het voorstel dat gedaan was, is niet acceptabel voor Jozefzoon. De RvT heeft voorgesteld om de arbeidsovereenkomst te beëindigen met toekenning van 2 maanden salaris, vergoeding van resterende verlofdagen en zes maanden medische kostenverzekering. Jozefzoon zegt dat zij niet akkoord kan gaan met dit voorstel. Er was een gesprek geweest op 14 januari met de RvT. Daar is duidelijk gebleken dat de RvT en de minister de dienstbetrekking willen beëindigen met haar. Dit op basis van "politiek een andere visie".

Tijdens het gesprek met de RvT is gesproken over een mogelijke afkoopregeling, waarbij partijen de gelegenheid zouden krijgen een voorstel voor te bereiden en verder hierover van gedachten te wisselen. Het verslag van deze bijeenkomst is door Jozefzoon toegestuurd naar de RvT. Tijdens het onderhoud is er helemaal niet aan de orde geweest dat er onregelmatigheden zouden zijn. Het ging om bekijken van mogelijkheden om de dienstbetrekking te beëindigen, waarbij partijen zouden praten over de voorstellen.

Jozefzoon geeft aan dat ze niet gecriminaliseerd wil worden alleen omdat iemand anders in haar plaats benoemd moet worden. Zij heeft rekening mee gehouden dat ze vervangen zou worden, maar niet op basis van onregelmatigheden die niet worden onderbouwd. Zij heeft overigens verlof opgenomen tot juni. Over een afkoopregeling zou verder worden gesproken op basis van voorstellen.

Er is op 4 februari weer onderhandeld en het tweede voorstel werd haar telefonisch voorgehouden op 5 februari. Dit heeft Jozefzoon geweigerd. Zij heeft ook aangevoerd dat aannemers keihard hebben gewerkt, maar dat zij nog steeds niet vergoed zijn. Zij is principieel ertegen om thuisblijven zitten en salaris ontvangen terwijl de aannemers die geïnvesteerd hebben langer dan zes maanden op hun geld wachten.

Zonder een vervolggesprek zoals afgesproken was, kreeg Jozefzoon een brief, waarin haar wordt meegedeeld dat door het lopende onderzoek naar bepaalde zaken, de RvT de beëindiging van de dienstbetrekking in overweging heeft. In verband hiermee wordt ze op non-actief gesteld en hoeft ze zich niet aan te melden voor hervatting van haar werkzaamheden. Jozefzoon zal deze kwestie niet laten voor wat het is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May