RZW beëindigt contract met Covab-studenten
11 Feb 2021, 04:46
foto
Jason van Genderen, directeur Regionaal Ziekenhuis Wanica.


Jason van Genderen, directeur van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), bevestigt tegenover Starnieuws dat een groot deel van de studenten die ingezet werden, voorlopig niet meer nodig is. De Covid-19 cijfers zijn aan het dalen en het ziekenhuis heeft niet meer zoveel personeel nodig. De leerling-verpleegsters hadden een oproepcontract dat beëindigd kon worden als er niet meer zoveel personeel nodig zou zijn. 

Op de persconferentie van het ministerie van Volksgezondheid werd het ontslag van de leerling-verpleegsters aan de orde gesteld. Minister Amar Ramadhin zei dat hij geen informatie hierover had en zich zou laten informeren hierover. Hij merkte op dat het ministerie juist had opgeroepen om te solliciteren toen de tweede golf uitbrak. Van Genderen zegt de minister intussen hierover te hebben geïnformeerd. Er is begrip getoond voor de situatie. Het gaat om 12 studenten.

De ziekenhuisdirecteur merkt op dat met een beperkt budget gewerkt wordt. Aan de studenten is gezegd dat zodra hun hulp nodig is, er weer een beroep op hen gedaan zal worden. Zij kunnen zich nu concentreren op hun studie, want er is nog steeds een tekort aan verpleegkundigen in de ziekenhuiszorg. Zij kunnen na hun studie solliciteren naar een voltijdse baan in alle ziekenhuizen, zegt Van Genderen.

Indien er weer mensen nodig zijn, zullen deze studenten als eerste gebeld worden, zegt Van Genderen. Hij is blij dat toen het ziekenhuis handen tekort kwam, de studenten en ook Covab hierin ingespeeld hebben. Voor de studenten was het een inkomstenbron, maar het ziekenhuis kan hen in deze periode niet verder accommoderen, merkt de directeur op. Hij is erkentelijk voor de bijdrage die ze geleverd hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May