Rechter doet donderdag uitspraak in zaak-Akiemboto
10 Feb 2021, 02:51
foto
De naam van Sergio Akiemboto komt op de website van De Nationale Assemblee niet meer voor op de ledenlijst.


Donderdag om half 9 zal rechter Rewita Chatterpal vonnis vellen in  het kort geding dat Sergio Akiemboto heeft aangespannen tegen Assembleevoorzitter Marinus Bee en de Staat. Hij wordt bijgestaan door advocaat Nailah van Dijk die vordert dat haar cliënt weer toegang krijgt tot het Assembleegebouw en de bijbehorende ruimtes, het webportaal en alle ander digitale systemen van De Nationale Assemblee opdat hij zijn werk kan doen.

Aan de rechter wordt gevraagd om de gedaagden te veroordelen om alle activiteiten die ondernomen zijn tot invulling van een vacature over te gaan te stoppen. Akiemboto moet gelijk na de uitspraak geconvoceerd te worden voor alle activiteiten. Gevorderd wordt ook dat terstond overgegaan wordt tot uitbetaling van de schadeloosstelling en alle bijbehorende emolumenten over de maand januari. Ook wordt gevraagd dat de gedaagden de kosten die gemaakt zijn voor het proces te vergoeden.

Bee en de Staat worden bijgestaan door Monique Vos en Anenda Veldman. In het weekend is elektronisch de repliek en dupliek toegestuurd naar de rechter. Er zijn verder geen processtukken overgelegd maandag. Akiemboto is hoopvol gestemd dat de zaak in zijn voordeel wordt beslecht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May