Intensivering samenwerking Suriname en Brazilië
06 Feb 2021, 07:33
foto
Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (l) en de ambassadeur van Brazilië, Laudemar Aguiar.


De laatste werkbespreking van de ambassadeur van Brazilië, Laudemar Aguiar, met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, zit erop. De Braziliaanse diplomaat sprak donderdag aan het einde van zijn dienstperiode in Suriname, met Ramdin onder meer over de intensivering van de samenwerking en de contacten tussen beide landen.

Vooral de technische samenwerking tussen Suriname en Brazilië is benadrukt. Deze samenwerking richt zich voornamelijk op de agrarische sector, culturele en educatiemogelijkheden en op het gebied van volksgezondheid. Met name tijdens de huidige Covid-19 pandemie ondersteunt Brazilië de zorgsector met diverse middelen.

Er is ook gesproken over de uitbreiding van de samenwerking, waarbij Surinaamse producten geëxporteerd kunnen worden naar Brazilië. In 2020 is de export (van onder andere rijst) naar Brazilië gestegen met meer dan 100%, meldt de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May