NDP-kandidaten en Brokopondo ook achter Akiemboto
04 Feb 2021, 01:25
foto


NDP-structuren en coördinatoren van Brokopondo hebben in een verklaring meegedeeld Sergio Akiemboto volledig te ondersteunen om terug te keren naar De Nationale Assemblee. De eerste ondersteuner is Wilsientje van Emden, die volgt als Akiemboto niet terugkeert in het parlement.

Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft aangegeven dat Akiemboto geen Assembleelid meer is. Hierover is er grote verdeeldheid in het parlement. Akiemboto zal het niet hierbij laten en stapt naar de rechter. Zijn fractie is in beraad.

De verklaring is ook ondertekend door Gregory van der Kamp, de derde kandidaat op de NDP-lijst van Brokopondo. De handtekeningen van Yvonne Maabo (ex-Assembleelid), Lesley Winter en Jarien Gadden staan ook onder de verklaring.

"Wij van Brokopondo kijken reikhalzend uit naar het moment dat de heer Akiemboto, die met voorkeursstemmen gekozen is, zijn taken in DNA wederom oppakt om het volk, in het bijzonder de bevolking van Brokopondo, te dienen. Samen zijn wij in staat om het district te verbinden met de nationale belangen van alle groepen, met in het bijzonder oog en oor voor de noden van ons district", zeggen de structuren en coördinatoren.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April