VMS bezorgd om snelle stijging Covid-19-infecties
02 Feb 2021, 22:45
foto


De Vereniging van Medici in Suriname onderstreept dat de tweede besmettingsgolf van het coronavirus een enorme druk legt op de gezondheidszorg. Vanaf december gaat het in ons land een stuk slechter voor wat de Covid-19-uitbraak betreft, zegt de VMS in een communiqué. De snelle stijging van het aantal infecties baart de organisatie ernstige zorgen.

In december zijn er 5 doden gevallen als gevolg van Covid-19. En in januari waren er meer Covid-19-slachtoffers dan alle dagen van de maand; 33 doden. Sinds het eerste geval van Covid-19 in maart vorig jaar in ons land werd geregistreerd zijn er 156 doden door de infectie genoteerd.

De VMS zegt dat het voor de huisartsen ook een uitdaging is om in de huidige situatie de beste zorg te blijven geven aan de patiënten. "Maar wij nemen onze verantwoordelijkheid om ondanks de uitdagingen te zorgen voor een zo goed mogelijke, continue en veilige zorg voor u als patiënt." Voor de huisartsenpraktijk zijn er richtlijnen opgesteld. De vereniging vraagt de patiënten zich strikt te houden aan de richtlijnen.

Bij griepverschijnselen:
1.Neemt u eerst telefonisch/per app of via sms-contact op met uw huisarts
2.Of bel 178 voor instructies
3.Of begeeft u zich naar de bekendgemaakte testlocaties
4.En blijf intussen thuis, ga de deur niet uit!(Tenzij u besluit naar een testlocatie te gaan.)

Voor de Reguliere Zorg (geen griep):

Neem telefonisch contact op met uw huisarts of zijn assistent en maak een afspraak om zodoende veel cliënten op één tijdstip en lange wachttijden te vermijden.
1. Uw huisarts is tijdens de spreekuren telefonisch altijd bereikbaar op de bekende telefoon/app-nummers.
2. Bij spoedgevallen kunt u zich aanmelden op de polikliniek en vervolgens de aangegeven instructies opvolgen.

De VMS drukt de samenleving op het hart de Covid-19-regels na te leven  om zo de besmettingen onder controle te krijgen en te minimaliseren. Alleen dan is het voor de huisartsen mogelijk om de reguliere zorg te blijven garanderen.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March