BEP ook in beraad; keurt houding Bee af
03 Feb 2021, 01:22
foto
BEP-fractieleider Ronny Asabina


Niet alleen de NDP-fractie maar ook de BEP zal zich beraden over de opstelling van Assembleevoorzitter Marinus Bee. De BEP heeft haar standpunt niet kenbaar kunnen maken tijdens de huishoudelijke vergadering over het lidmaatschap van Sergio Akiemboto. Fractieleider Ronny Asabina zegt in gesprek met Starnieuws dat de voorzitter demonstratief BEP het woord niet heeft gegeven. De BEP is niet ervan overtuigd dat Akiemboto geen lid meer is van De Nationale Assemblee. 

Asabina zegt dat zijn fractie ervan uit is gegaan dat uit verschillende gezichtspunten, inzichten en ideeënbotsingen bruikbare informatie zou voortvloeien over de kwestie. Op basis hiervan zou eventueel een weloverwogen en verscherpt standpunt ingenomen worden door De Nationale Assemblee. "Toen wij om rekenschap vroegen waarom wij het woord niet krijgen, heeft de Assembleevoorzitter doodleuk gezegd dat hij het woord geeft aan wie hij wil. Hierna hebben wij de zaal uit protest verlaten", deelt Asabina mee.

De BEP-fractieleider zei dat hij in eerste aanleg heeft gevraagd wat de status van Akiemboto is en of het parlement bevoegd is een oordeel te vellen of hij wel of geen Assembleelid is. De Assembleevoorzitter is op de vlakte gebleven hierover. Asabina zegt dat hij duidelijkheid wilde vragen "maar de voorzitter heeft mij vierkant genegeerd tot verbazing van het totale parlement. Ik weet niet hoe ik dit optreden moet typeren, maar ja hij heeft zijn ware aard getoond. Het is goed wanneer mensen laten zien dat ze op het ritme van hun ziel dansen".

"Het blijkt dat de voorzitter in zijn eentje een besluit heeft genomen over deze kwestie. En dat bestrijden wij. Wat ik nog heb kunnen opvangen bij het verlaten van de zaal is dat de voorzitter zei dat op basis van de wet deze 'case' zal worden beslecht", zegt Asabina. Hij had gevraagd of de fractieleiders zich hierover kunnen buigen, zoals de traditie er is in De Nationale Assemblee. BEP gaat zich beraden over deze zaak.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April