Strafeis tegen agent voor zware mishandeling
03 Feb 2021, 07:36
foto


Agent Iquillio B. hoorde dinsdag achttien maanden celstraf waarvan zeventien voorwaardelijk onder aftrek van de tijd voorarrest met een proeftijd van drie jaar tegen zich eisen. Hem wordt verweten dat hij op 19 juni 2019 Harvey Telles opzettelijk zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht. Het slachtoffer is op 2 oktober 2019 overleden in het ziekenhuis.

Officier van justitie Astrid Niamat kwam tot het bewijs van de zware mishandeling. Volgens haar is niet komen vast te staan dat het slachtoffer als gevolg van de zware mishandeling is overleden. Zij eiste hiervoor vrijspraak. Iquillio B. had op 19 juni 2019 de nachtdienst toen een dievenmelding binnenkwam. Hij ging samen met een collega naar de plaats voor een onderzoek en trof Telles aan die werd overgebracht naar het politiebureau.

Volgens de agent kan het zijn dat Telles nog vóór zijn aanhouding letsels heeft opgelopen, want hij heeft hem niet geslagen. Niamat vindt dat er geen ondersteuning is voor deze verklaring van Iquillio B. Het slachtoffer verklaarde bij de politie dat hij door Iquillio B. werd geslagen en getrapt op het politiestation. Door de slagen en trappen viel hij op de grond, maar hij werd toch verder geslagen.

De vervolgingsambtenaar zegt dat het slachtoffer na elke opname in het ziekenhuis succesvol was ontslagen. Telles was twee keer in het ziekenhuis opgenomen en ontslagen. De derde keer kwam hij te overlijden. Niamat én advocaat Maureen Nibte vinden dat het slachtoffer niet door de zware mishandeling is overleden. Nibte pleitte dat Iquillio B. steeds heeft ontkend dat hij Telles heeft geslagen. De collega’s van de politieman verklaarden dat zij geen mishandeling hebben meegemaakt. De advocaat vroeg de rechter om de agent integraal vrij te spreken.

Advocaat Georgette Leter vroeg in een vordering SRD 42.318,10 aan schadevergoeding voor de nabestaanden van Telles. Naar haar oordeel is Telles overleden als gevolg van de zware mishandeling door de politieman. Op 2 maart volgt uitspraak in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May