Vrouw ingesloten voor gooien hete olie op man
02 Feb 2021, 04:51
foto


De politie heeft Sarah H. aangehouden, omdat de vrouw hete olie heeft gegooid op een man. De aanleiding voor haar daad is dat de man haar steeds molesteerde. Om zich te verdedigen, pakte zij de pan met hele olie waarin kort ervoor gebakjes waren gebakken. De man hield er tweedegraads brandwonden aan over.

De rechter-commissaris heeft de inverzekeringstelling van Sarah H. rechtmatig getoetst. Haar inverzekeringstelling is verlengd met dertig dagen. Advocaat Maureen Nibte vindt dat er een verkeerd signaal wordt gegeven met de opsluiting van de vrouw. Zij zegt dat de vrouw zich heeft beschermd tegen de man die haar continu molesteerde. Volgens haar moet niet alleen gegild worden stop geweld tegen vrouwen indien een vrouw als gevolg van een geweldsdelict is omgekomen, maar ook in deze situatie. “Zij heeft zichzelf beschermd. Het gaat om een ogenblikkelijke en wederrechtelijke aanranding”, meent Nibte.

Sarah H. was samen met anderen in de woning van een man. Op gegeven moment molesteerde de man Sarah H. en bracht haar een vuistslag toe. Zij wilde weggaan, maar hij werd steeds boos. Toen de man haar bleef molesteren, ging zij naar de keuken. Hij kwam achter haar. Toen hij eenmaal binnen was, was de vrouw zo bang dat zij de hete olie op hem gooide.

Het valt de raadsvrouw op dat de hete olie op 17 januari is gegooid, maar de man deed pas op 26 januari aangifte. De man vroeg steeds geld aan de vrouw, maar zij gaf hem niets. Toen heeft hij aangifte tegen haar gedaan. Nibte gaat een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering voor de vrouw doen, in een poging haar vrij te krijgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May