Actie bij 's Lands Hospitaal opgeschort
01 Feb 2021, 14:09
foto


De bond bij 's Lands Hospitaal heeft de directie meegedeeld dat de acties worden opgeschort. Algemeen directeur Dayasankar Mathoera zegt in gesprek met Starnieuws dat de ochtendploeg niet heeft gewerkt, maar de middagdienst gaat wel normaal door. Vanaf morgen moet de rust teruggekeerd zijn in het ziekenhuis.

De salarissen van het personeel zijn vrijdagmiddag uitbetaald. Het personeel zal deze maand nog beschikken over de kledingtoelage. De directie heeft vandaag afzonderlijk overleg gehad met de bond en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Er is een beroep gedaan op de bond om de acties op te heffen, anders zou de directie genoodzaakt zijn patiënten naar huis te sturen.

Mathoera is opgelucht dat het niet zover is gekomen dat patiënten naar huis moesten worden gestuurd. Hij merkt op dat de leiding van het ziekenhuis afhankelijk is van de betalingen door het ministerie van Financiën om salarissen en kledinggeld uit te betalen. Er is alle moeite gedaan om het personeel vrijdag toch te kunnen uitbetalen. Ook de banken hebben hieraan meegewerkt. De directeur hoopt net als de bond op een structurele oplossing.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May