Parmessar: Vergaderingen DNA onverantwoord
01 Feb 2021, 06:39
foto
NDP-fractieleider Rabin Parmessar


De NDP-fractie blijft erbij dat het zeer onverantwoord is om vergaderingen te houden, terwijl de Covid-19 situatie zeer zorgwekkend is. Dinsdag wordt een huishoudelijke vergadering gehouden, terwijl die dag ook nog een commissievergadering is gepland. Fractieleider Rabin Parmessar zegt in gesprek met Starnieuws dat hij deze kwestie opnieuw onder de aandacht heeft gebracht van Assembleevoorzitter Marinus Bee.

Parmessar merkt op dat deze kwestie ook is aangekaart op de laatste vergaderingen, zowel huishoudelijk als in het openbaar. De NDP-fractie heeft uit veiligheidsoverwegingen niet met een volle bezetting geparticipeerd in vergaderingen. De Nationale Assemblee dient zich volgens Parmessar te onderwerpen aan de instructies van de relevante gezondheidsautoriteiten. Hij vindt het onverantwoord en onbegrijpelijk dat sommigen deze zienswijze niet delen.

De regering en bevoegde autoriteiten hebben uitdrukkelijk voorgeschreven dat ministeries en De Nationale Assemblee tot en met 9 februari gesloten moeten zijn. De NDP-fractieleider vindt dat de leiding van De Nationale Assemblee deze instructies naast zich neerlegt. Terwijl van anderen strikte naleving van de maatregelen wordt geëist, worden de instructies overboord gegooid, meent Parmessar.

Assembleevoorzitter Bee om een reactie gevraagd, merkt op dat het zeer noodzakelijk is om onder andere te vergaderen over de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand. Deze wet is geldig tot 7 februari. De regering kan geen Covid-19 beheersen zonder dat de wetgeving in orde is, merkt Bee op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May