Assembleeleden willen spoedvergadering over onderwijs
30 Jan 2021, 02:48
foto
Assembleelid Harriët Ramdien


Enkele Assembleeleden onder wie Harriët Ramdien (VHP) wil een spoed openbare vergadering van De Nationale Assemblee over de onderwijssituatie. De volksvertegenwoordigers zijn bezorgd over de wijze waarop het onderwijsproces wordt opgestart, nadat de scholen ruim een maand dicht zijn. Het wordt aan de scholen overgelaten om naar eigen inzicht lesmateriaal over te brengen op de kinderen, zegt Ramdien in gesprek met Starnieuws. Er is geen sprake van uniformiteit en gelijke kansen voor de leerlingen.

De leerlingen/ouders moeten de leerstof op school ophalen, terwijl anderen de lessen via whatsapp en online krijgen. "Veel zaken zijn onduidelijk en er is geen geruststelling over hoe het onderwijsproces daadwerkelijk zal gaan. Wat doe je met gezinnen, buurten, gebieden die niet over internet beschikken?", vraagt Ramdien zich af. "Hoe doe je met kinderen die afhankelijk zijn van de schoolbus en schoolboot om hun leerstof te kunnen afhalen?"

Ramdien stelt dat er veel vragen zijn over het op afstand opstarten van het onderwijsproces. "Hoe doe je met controle en begeleiding van deze kinderen tijdens het werk. Zo zijn er een heleboel zaken die wij niet zien zitten en vragen daarom die vergadering aan om samen naar oplossingen te zoeken en zaken duidelijker te maken naar eenieder. De
werkwijze moet productief en efficiënter zijn", zegt het Assembleelid. Er zijn meer ministeries, zoals Transport, Communicatie en Toerisme erbij betrokken. De aanvraag voor de vergadering wordt maandag ingediend bij Assembleevoorzitter Marinus Bee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May