Kromosoeto positief getest op Covid-19
29 Jan 2021, 12:28
foto
Ginmardo Kromosoeto


Ginmardo Kromosoeto is positief getest op Covid-19. De ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) moest donderdag voor de rechter verschijnen. Hij kwam echter niet opdagen omdat hij ziek was. Hij werd geswabt en het resultaat is gistermiddag binnengekomen.

Rechter Maytrie Kuldip Singh vond het donderdag van belang om te weten of Kromosoeto al dan niet was geïnfecteerd met het coronavirus. Zij heeft de zaak uitgesteld naar 9 februari. Kromosoeto zal dan worden geconfronteerd met drie getuigenverklaringen die tijdens het gerechtelijk vooronderzoek zijn afgelegd. De ex-SPSB-directeur heeft eerder verklaard dat hij instructies van ex-minister van Financien Gillmore Hoefdraad blindelings heeft opgevolgd.

Kromosoeto is op 13 augustus vorig jaar in verzekering gesteld in het verlengde van het strafrechtelijk onderzoek tegen de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, en de voortvluchtige verdachte Gillmore Hoefdraad, ex-minister van Financiën. Hij wordt onder andere verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, gekwalificeerde verduistering en oplichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May