Zaak Kromosoeto uitgesteld wegens ziekte
28 Jan 2021, 18:57
foto


De zaak tegen ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SBSP), Ginmardo Kromosoeto, is vandaag niet behandeld. De verdachte was niet op de zitting aanwezig omdat hij een Covid-test heeft ondergaan, aangezien hij zich ziek voelde. Het resultaat was vanmorgen nog niet bekend.

"Ik had mij voorbereid op een uitgebreid verhoor," deelde rechter Maitry Kuldip Singh mee. Deze zaak is uitgesteld naar 9 februari. Dan zal Kromosoeto worden verhoord, waarbij hij geconfronteerd zal worden met drie getuigenverklaringen die bij de rechter-commissaris zijn afgelegd.

Kromosoeto is op 13 augustus vorig jaar in verzekering gesteld in het verlengde van het strafrechtelijk onderzoek tegen de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, en de voortvluchtige verdachte Gillmore Hoefdraad, ex-minister van Financiën. Hij wordt onder andere verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, gekwalificeerde verduistering en oplichting.

Op de vorige zitting, op 12 januari zei Kromosoeto dat hij de instructies van Hoefdraad blindelings heeft gevolgd. Hij heeft opdrachten uitgevoerd van de Staat, die ook een cliënt is van de SPSB. Hij heeft niet nagetrokken of de regels zijn nageleefd door de Staat omdat de opdrachten in functie zijn gegeven. Hij heeft in een crisissituatie zijn medewerking verleend. De bank heeft grote bedragen als voorschotten verstrekt aan de Staat.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May