Grantangi en korting voor zorgpersoneel AZP
25 Jan, 23:27
foto
De overhandiging van een reproductie van 'Grantangi'. Het kunstwerk is gewikkeld in een pangi die ernaar genoemd is. (Foto: AZP)


“Grantangi voor alles wat jullie voor ons doen”, zeggen Robert Issa en dochters Isabel en Tanisha van familiebedrijf Moussi Issa aan verpleegkundigen, artsen en ander zorgpersoneel. ‘Grantangi’ is ook de naam van het kunstwerk van Ray Daal, waarvan een reproductie is aangeboden aan het Academisch Ziekenhuis (AZP). Het bedrijf deed de geste vorige week in verband met zijn 85-jarig bestaan als dank voor de inspanningen van de gezondheidswerkers, vooral gedurende de heersende pandemie.

“Deze zorghelden werken dag en nacht onvermoeibaar. Laten wij er alsjeblieft alles aan doen om hun leven niet nog zwaarder te maken,” zei Issa. In zijn toespraak bij de aanbieding heeft hij bekendgemaakt dat het personeel van het AZP, na het overleggen van hun badge, gedurende het hele jaar 2021 voor al hun inkopen bij Moussi Issa, 10 procent korting zal ontvangen.

De pangistof, waarmee het schilderij was bedekt, is ontworpen door  Moussi Issa; deze speciale pangi draagt nu de naam ‘Grantangi pangi’. Algemeen directeur Claudia Marica-Redan is dankbaar voor het gebaar van de familie Issa in de richting van de gezondheidswerkers en sprak namens hen dank uit. “We zijn gemotiveerd door het prachtige mixed-media schilderij van de kunstenaar Ray Daal en het daarop geïnspireerde lied ‘Grantangi’ van Ruben del Prado.”

Met het aantal nieuwe besmettingen met het SARS-CoV-2 virus, neemt de druk op de Surinaamse gezondheidszorg weer toe. Hierbij moet vooral ook gedacht worden aan de onbaatzuchtige gezondheidszorgwerkers, die zich dag in en dag uit inzetten in de ziekenhuizen, die nu weer beginnen vol te lopen met Covid-19 patiënten, meldt de public relations van het AZP.

Wednesday 03 March
Tuesday 02 March
Monday 01 March