Pique wist dat hij aangehouden zou worden in oude zaak
24 Jan, 00:00
foto
Siebrano Pique (rechts) samen met vakbondsleider Michael Sallons woensdag bij Ondrobon. Hij deelde toen mee dat hij door RBTP zou worden opgepakt.


Activist Siebrano Pique wist van te voren dat hij zou worden aangehouden door de politie over een zaak die zich heeft afgespeeld ruim zes jaar geleden. Hij kondigde woensdag bij de protestdemonstratie te Ondrobon aan dat hij "in persoon zou worden aangehouden door het Regio Bijstand Team Paramaribo". Hij is zaterdag opgespoord en thuis in Para aangehouden. Starnieuws verneemt dat hij zondag zal worden voorgeleid.

Pique heeft samen met een andere persoon een doos gepost, waarin verdovende middelen werden ontdekt. Hij is daarvoor niet aangehouden. Velen hebben nadat bekend werd dat Pique is aangehouden, hun verbazing over deze kwestie kenbaar gemaakt. Zijn aanhouding wordt in verband gebracht met de protestacties die hij voert.

"Ik heb in het verleden een fout gemaakt", deelde Pique mee. "Er is een oude koe uit de sloot gekomen van 2014. En als je iets gedaan hebt, zeg ik altijd, elke Surinaamse burger die een fout heeft begaan en je wordt berecht, dan moet je alvast je medewerking verlenen." Pique had gehoord dat hij woensdag bij de protestactie zou worden opgepakt. Hij vroeg zijn gehoor om de politie haar werk te laten doen.

Pique merkte op dat hij voor wet en regelgeving is. "De waarheid zullen ze daar op bureau horen", deelde hij mee. Hij was op voorbereid dat hij zou worden aangehouden. Hij had een tip gekregen hierover. Een politiefunctionaris zegt aan Starnieuws dat hij niet verwacht dat Pique in verzekering zal worden gesteld.
Advertenties