Nickerie telt 22 Covid-19 positieven in januari
22 Jan, 14:43
foto
Het Mungra Medisch Centrum in Nickerie.


Nickerie heeft sinds de tweede golf van Covid-19 die midden december in Suriname begon, 22 geïnfecteerden en 2 doden geregistreerd. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt tegen Starnieuws dat het niet gaat om personen die uit Guyana zijn gekomen.  

Bij de eerste twee gevallen ging het om transmissie vanuit Paramaribo. Mogelijk waren de twee geïnfecteerden op hetzelfde feestje. In een ander geval had de vader zijn zoon besmet. Dan is er nog sprake geweest van een andere cluster familie, die gerelateerd is aan de tweede dode in Nickerie.

In Coronie is een persoon nadat hij thuis was overleden, positief getest op Covid-19. Deze man heeft zijn vader, ook een Coroniaan, besmet. De dode Coroniaan is in het mortuarium van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie geplaatst, omdat de koelfaciliteit in Coronie niet optimaal is en vaker uitvalt. "De verplaatsing van het lijk is geheel volgens het protocol geschied," zegt minister Ramadhin. Hij stelt dat mogelijk enkele personen op de werkvloer besmet zijn geraakt. Woensdag en donderdag heeft Nickerie nog vier positieven geregistreerd. Er zijn nu 10 positieve gevallen in Nickerie.
Advertenties