Nederland kondigt strengere reisregels aan
21 Jan 2021, 06:31
foto


De Nederlandse regering heeft strengere reisregels aangekondigd. Voorafgaand aan een vlucht zijn vanaf vrijdag sneltesten verplicht. Het betekent dat KLM vrijdag stopt met alle verre routes, wat betekent dat 50 tot 60 procent van de vluchten vervalt. De luchtvaartmaatschappij houdt de vliegtuigen aan de grond omdat reizigers in het buitenland die naar Nederland willen, verplicht een coronasneltest moeten laten doen. Besmette werknemers zouden dan niet terug naar huis vliegen. "Vanuit goed werkgeverschap laten wij nooit een crew achter in het buitenland," zegt KLM.

Per week vervallen er 273 intercontinentale vluchten van de KLM en ongeveer 20 procent van de Europese vluchten van de maatschappij kan niet meer doorgaan. Als de avondvlucht niet gaat, kan de ochtendvlucht niet terug.

Intussen overweegt de demissionaire regering ook een avondklok in te stellen die mogelijk zaterdag ingaat. De aanvullende maatregelen zijn bedoeld om het coronavirus in te dammen. Als de avondklok wordt goedgekeurd, zal dat betekenen dat de mensen van 20.30 uur 's avonds tot 04.30 uur in de ochtend binnen moeten blijven. Er is een beperkt aantal uitzonderingen, voor mensen die voor werk op straat moeten en voor degenen die hun hond moeten uitlaten.

Intussen heeft Surinam Airways laten weten dat de SLM goede nota heeft genomen van het aangescherpte beleid van de Nederlandse overheid. Intern en met externe actoren gaat het bedrijf na op welke manier het de vluchtuitvoering naar en van Nederland op basis van deze aangescherpte regels zal verrichten.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April