Nep-advocaat ingesloten voor oplichting (update)
17 Jan, 09:48
foto
Deze foto van W.B. is vrijgegeven door de politie Public Relations.


 W.B. (30) is op vrijdagavond door de Recherche van Regio Midden, bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo opgespoord en aan de Maikoestraat aangehouden.

Een benadeelde deed op 17 oktober 2020 op het politiebureau Domburg aangifte van oplichting en verduistering tegen W.B. De aangever verklaarde dat de verdachte zich voordeed als te zijn een advocaat. Op slinkse wijze troggelde de verdachte geld van de aangever om een rechtszaak voor hem in orde te maken. Toen deze zaak niet behartigd kon worden, kwam de benadeelde erachter dat W.B. een nep advocaat was.

De wetsdienaren werkten deze informatie uit en spoorden W.B. op. Gebleken is dat de verdachte W.B. geen advocaat is, maar werkzaam is bij een advocatenkantoor. Hij was in gebreke gebleven de afhandeling van de rechtszaak van de aangever door te geven aan de advocaat.

Indien er personen zijn die op dezelfde wijze door W.B. zijn opgelicht, worden zij opgeroepen om zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van Recherche Regio Midden. Deze onderzoek unit is te bereiken op de telefoonnummers 582200/582050.

Advertenties

Saturday 06 March
Friday 05 March
Thursday 04 March