Assembleelid Plein vraagt aandacht voor Covid-steun
12 Jan 2021, 06:56
foto
Ivanildo Plein van de NPS-fractie aan het woord maandag. (Beeld: DNA)


Assembleelid Ivanildo Plein (NPS) heeft president Chan Santokhi maandag in De Nationale Assemblee gevraagd waarom de Covid-steun van SRD 1.500 niet wordt verstrekt aan personen die het geld nodig hebben. De regering heeft in juli toestemming gekregen van De Nationale Assemblee om SRD 1.5 miljard te besteden om Covid-19 te beheersen.

Plein wees er op dat de besmettingen aan het toenemen zijn, terwijl er nog steeds illegale feestjes worden gehouden en velen zich niet houden aan de regels. De minister van Justitie en Politie heeft aangekondigd dat de politie hard zal optreden tegen overtreders. Velen zijn getroffen door Covid-19. Mensen hebben hun werk verloren, omdat bedrijven te weinig inkomsten hebben. Ondernemers weten zich geen raad en staan op sluiting, omdat zij geen inkomsten hebben en grote schulden hebben af te lossen.

Het Assembleelid merkte op dat de informatievoorziening naar de gemeenschap vaag is over de steun. Plein wil weten: wie komt allemaal in aanmerking komen voor deze steun en welke procedure moet gevolgd worden? Er is volgens hem nog veel onduidelijkheid hierover.

President Santokhi zei dat de Covid-steun uitbetaald zal worden. Hij gaf aan dat de regering bezig is met de evaluatie van de SRD 400 miljoen aan Covid-gelden die tijdens de vorige regering is uitgegeven. De CLAD is bezig met het nader onderzoek. Het beleid van de regering is erop gericht om ondanks de goedkeuring van het bedrag door De Nationale Assemblee, niet monetair te financieren. Ondernemers die getroffen zijn door Covid-19, kunnen hun aanvraag doen via de belastingen.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April