Openbare Werken voert bezuinigingsplan uit
12 Jan, 14:38
foto
Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (4e v.l.) oriënteert zich met staf en medewerkers van de afdeling Wegen, in het veld. (Foto: OW)


Het ministerie van Openbare Werken (OW) is bezig met het inventariseren van wegen die dringend aangepakt moeten worden. Het ministerie voert nu een bezuinigingsplan uit. Verbindingswegen, wegen in sociaal zwakke buurten, buurten met een groot aantal bewoners en veel verkeer en scholen en routes voor brandweer en ambulances staan op de prioriteitenlijst.

Minister Riad Nurmohamed van OW is momenteel in het veld met medewerkers om een evaluatie te maken van de stand van zaken. Nurmohamed heeft ondernemers die bezig zijn met projecten gevraagd om tijdens de evaluatie op een laag pitje door te werken. Door de slechte financiële positie van de overheid, met een schuld van 1 miljard Amerikaanse dollars, zijn veel civieltechnische werken blijven liggen en niet afgerond.
 
De financiële crisis vindt zijn grondslag in het beleid van de vorige regering, geeft OW aan. “Als land kunnen wij hierdoor niets aflossen. Dit resulteert onder meer in de stijging van prijzen.” Nurmohamed heeft Paramaribo, Wanica, Commewijne en Para reeds bezocht. Marowijne, Saramacca, Coronie en Nickerie volgen.

Nurmohamed zegt dat hij met een nieuw voorstel komt, om bepaalde wegen toch te verharden ondanks de stopzetting; als de regering zegt dat er ruimte bestaat deze aan te pakken dan gaat het voorstel door. “Maar als de regering zegt dat de ruimte er niet is, gaan we de projecten moeten afsluiten zoals dat bij het baggerproject is gedaan”, legt hij uit. Hij geeft aan dat onderwijs, gezondheidszorg en woningnood de hoogste aandacht van de regering hebben. “Waar ik kan besparen zal ik dat zeker doen.”

Advertenties