Bestuursdienst Saramacca voert pilot uit op prijzenfront
04 Jan, 06:37
foto
De bestuursdienst van Saramacca gaat de prijzen van basisgoederen wekelijks controleren en bewaken. (Foto: René Gompers)


De bestuursdienst van Saramacca gaat een pilotproject uitvoeren om de prijzen van 30 basisgoederen in de winkels wekelijks te controleren en te bewaken. Deze prijzen van de basisgoederen zullen wekelijks per ressort en per supermarkt op de website van het Burger Informatie Centrum (BIC) Saramacca via Facebook te volgen zijn.

Het doel van het project is dat de consumenten dan zelf kunnen bepalen in welke supermarkt en in welk ressort zij hun inkopen willen doen in het district. De consumenten worden ook in de gelegenheid gesteld hun reacties op de publicatie van de prijslijst te geven op de website. Parlementslid Rajendre Debie (VHP) heeft het pilot-project samen met districtscommissaris Sherin Bansi-Durga ontworpen.

De afdeling Economische Controle Dienst van het ministerie van Economische Zaken en Technologische Innovatie zal de bestuursambtenaren van Saramacca trainen opdat ze hun werkzaamheden afdoend kunnen verrichten. Debie zegt aan Starnieuws dat ze met het plan beogen de concurrentie aan te wakkeren in het district, waardoor winkeliers zullen worden gedwongen om niet alleen hun winstmarge aan te passen aan het wettelijk toegestane, maar ook slim in te kopen.

Het assembleelid vindt dat de koers van de US$ minimaal een half jaar stabiel moet blijven om stabiele prijzen voor basisgoederen te garanderen. Binnen die zes maanden zullen 2 tot 3 importen van basisgoederen tegen dezelfde koers worden binnengehaald, legt hij uit. Hetzelfde geldt voor de import van andere goederen.
Advertenties