Sportzaken Nickerie houdt geslaagde fietstocht
13 Dec, 18:44
foto
Sportzaken Nickerie heeft een geslaagde fietstocht gehouden zondag. De deelnemers hebben enthousiast gereageerd.


In Nickerie heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport vanmorgen een fietstocht van 20.5 km gehouden. Voor Sportzaken Nickerie was het weer de draad oppakken om samen met de gemeenschap iets te doen. Sedert Covid-19 de intrede deed in maart, is er niet veel gedaan, behalve onderhoud aan de sportterreinen.

Voor de fietstocht waren  zeventig inschrijvingen, maar er kwamen 53 fietsers opdagen. Dat mocht de pret niet drukken; er heerste een gezellige sfeer binnen de groep en na één uur en veertig minuten fietsen was de laatste deelnemer binnen. De start was omstreeks kwart over zeven. De getrainde wielrenners waren binnen 1 uur reeds binnen. Het Nationaal Leger zorgde voor een ambulance met personeel terwijl diverse sponsoren hebben gezorgd voor water en ijsjes, zodat de organisatie dat kon aanbieden aan de fietsers.

Joke Pelswijk die deelgenomen heeft, vindt het een geslaagde fietstocht. Zij vindt het initiatief prachtig en hoopt dat dit vaker gebeurt. Beatrix Beck zegt dat zij het geweldig vindt. Zij heeft gefietst vanuit Longmay naar Nieuw Nickerie, dat is zeker 12 km, om vervolgens mee te doen met de fietstocht van 20 km om daarna weer terug te fietsen naar huis. Ze vindt het een pracht initiatief vandaar dat ze mee heeft gedaan.

Na de afsluiting hebben de mensen spontaan gevraagd als dit een terugkerende activiteit van Sportzaken kan worden, zodat men in groepsverband in beweging kan blijven. Het voorstel is terstond aanvaard en de eerstvolgende fietstocht is reeds gepland voor zondag 10 januari 2021.

Vrijdag 18 december 2020 wil Sportzaken Nickerie bij de autovrije zone een gezamenlijke warming-up organiseren voor de mensen die op de autoloze dagen rondjes lopen of rennen.
Advertenties