Coalitie tegen openbare hoorzitting Adhin
07 Dec, 00:00
foto
Ex-vicepresident tevens DNA-lid Ashwin Adhin.


Ex-vicepresident Ashwin Adhin wordt vandaag achter gesloten deuren gehoord door een Assembleecommissie. De NDP-fractie heeft aangegeven om de hoorzitting openbaar te maken. Dit is echter niet goedgekeurd door de coalitie tijdens een commissiebijeenkomst, onder leiding van Asis Gajadien (VHP). Ook Adhin wilde een openbare zitting. 

Commissielid Stephen Tsang (NDP) om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij het jammer vindt dat niet de ruimte is gegeven om Adhin te horen in een openbare setting. "Zeker omdat de coalitie het steeds heeft over transparantie en openheid van bestuur. Ik denk dat het belangrijk is, zeker met de ruis die er is, dat het de gewezen vicepresident, die ook lid is van De Nationale Assemblee, alle ruimte krijgt om zijn verhaal te doen", zegt Tsang.

Commissievoorzitter Gajadien om een reactie gevraagd, zegt dat het niet gebruikelijk is dat het horen van een politieke ambtsdrager in het openbaar geschied. De hoorsessie van ex-minister Gillmore Hoefdraad is achteraf vrijgegeven en uitgezonden via DNA-TV. Gajadien zegt dat openbare commissievergaderingen geëvalueerd worden. Tot nu toe zijn er geen openbare commissievergaderingen gehouden in de nieuwe samenstelling van het college.

"Wij willen een zakelijke behandeling hebben, waarbij niet ingegaan wordt op de inhoud. Wij willen voorkomen dat er een show van gemaakt wordt," merkt de volksvertegenwoordiger op. Hij haalt aan dat het enige wat relevant is in deze kwestie of de zaken waarvan Adhin verdacht wordt, te maken heeft met het ambt als vicepresident. Ook moet de vraag beantwoord worden of het in landsbelang is om hem niet te vervolgen. Over de inhoud moet de rechterlijke macht beslissen, benadrukt Gajadien.


Advertenties