Bruiloft met religieuze ceremonie toegestaan
04 Dec, 14:26
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid beantwoordt vragen. (Foto: René Gompers)


Hoewel huis- en openbare feesten bij een presidentieel besluit verboden zijn, vinden er heel veel huwelijken thuis of in de kerk plaats. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid antwoordt op een vraag tijdens een regeringspersconferentie dat er een opening is in het presidentieel besluit. Huwelijken die gepaard gaan met een religieuze ceremonie zijn toegestaan. De mensen kunnen gebruik maken van het protocol voor religieuze activiteiten.

In het protocol is beschreven aan welke regels mensen die religieuze bijeenkomsten houden, moeten voldoen. De regering kan geen huwelijken verbieden, want het is niet duidelijk hoelang deze situatie met Covid-19 zal duren. Wie in het huwelijksbootje wil stappen, kan dat doen met toepassing van de protocollen.

Ramadhin zegt dat evenementen verboden zijn, waaronder uitdrukkelijk ook huisfeesten. De regering geeft geen toestemming voor evenementen, omdat in de praktijk blijkt dat het heel moeilijk is om onder een protocol te feesten. Er is bij huwelijken ook geen feest toegestaan.
Advertenties