Vakbond Casas zegt vertrouwen op in directeur
30 Nov, 22:37
foto


De werknemers in dienst bij de burgerluchtvaart autoriteit (Casas) hebben deze maand 53% van hun loon uitgekeerd gekregen. Reden genoeg voor het personeel verenigd in de vakbond BP Casas om het vertrouwen in directeur Anjulio Wolf, op te zeggen.

Bondsvoorzitter Ewald Gefferie laat optekenen dat de bond een spoed onderhoud wil met de raad van commissarissen om de arbeidsrust binnen de Casas te garanderen. Het besluit om het vertrouwen in Casas-directeur Wolf op te zeggen, is genomen tijdens een spoed algemene ledenvergadering vandaag.

Het personeel is er niet over te spreken dat het iets meer dan de helft van het normaal maandsalaris uitgekeerd heeft gekregen. De werknemers zijn volgens Gefferie niet in staat om met deze "minimale uitkering" hun maandelijkse verplichtingen na te komen.

De vakbond valt er ook over dat de toelagen sinds medio dit jaar eenzijdig door de directeur zijn stopgezet. De directeur weigert volgens Gefferie ook om te praten over het wensenpakket dat de bond begin dit jaar heeft ingediend.
Advertenties