Grote groep mensen protesteert bij Openbare Werken
20 Nov, 10:41
foto
Mensen die in dienst genomen zijn en thuis zijn gezet door het ministerie van Openbare Werken willen duidelijkheid. Er is een protestbijeenkomst gaande. (Foto: René Gompers)


Een paar honderd mensen hebben zich verzameld bij het ministerie van Openbare Werken. "Het gaat om ambtenaren die in dienst waren genomen maar een brief hebben gekregen om thuis te blijven. Ze zijn nooit meer opgeroepen om aan het werk te komen.

Gewacht wordt op meer ambtenaren om het terrein van het ministerie op te gaan. Het gros meldt zich per bus aan. Ondertussen zijn er meer dan honderd personen "ready om te protesteren". Voorzitter Michael Salons doet een beroep op hun geduld. Het wordt ook steeds warmer namelijk.De mensen geven aan dat ze betaald willen worden voor geleverde diensten. Een deel heeft ruim drie maanden gewerkt voor het thuis is gezet. Anderen hebben beschikkingen maar komen niet voor in het systeem van het ministerie, geven ze aan. Sallons rekent erop dat minister Riad Nurmohamed de mensen ten minste aanhoort en duidelijkheid geeft.

René Gompers
Advertenties