Arbeid met 2 directoraten erbij heeft nieuw logo
15 Nov, 12:40
foto
Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken heeft een nieuw logo. Bij Arbeid zijn twee directoraten toegevoegd. Het departement vierde in juli zijn 50-jarig bestaan. (Foto: CDS)


Onthulling naambord ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken
Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken was genoodzaakt zijn logo aan te passen. De directoraten Werkgelegenheid en Jeugdzaken zijn toegevoegd aan dit departement. In juli bestond het ministerie een halve eeuw.

Minister Rishma Kuldipsingh onthulde het naambord vrijdag. Zij merkte op dat door een gezonde samenwerking ondanks de verschillende culturen en geloofsovertuigingen van de personeelsleden het ministerie naar grote hoogtes gebracht wordt. Zij bedankte het personeel voor zijn inzet.

Er werd een uiteenzetting van het logo gegeven door ontwerper Farley Tamsiran. De 'A' waarin er drie blokjes die de drie directoraten Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken symboliseert staat voor Arbeid. Naast de 'A' staat er een huisje, dat werkgelegenheid symboliseert. De letter 'W' wordt gevormd door 'A' en 'J'. De 'J' staat voor Jeugdzaken met daarin een kind verwerkt dat enthousiast springt.

Ook de kleuren zijn bewust gekozen bij de verschillende letters. Rood voor Arbeid, geel voor Werkgelegenheid en groen voor Jeugdzaken. “Het logo is in de vorm van een vogel, omdat wij ook naar grotere hoogtes gaan als ministerie”, gaf Tamsiran aan.

Advertenties