Jones: Mensen verrast met hoge stroomrekeningen
11 Nov, 02:51
foto
Assembleelid Ebu Jones


Assembleelid Ebu Jones (NDP) heeft bij de begrotingsbehandeling 2020 in De Nationale Assemblee dinsdag aangekaart dat mensen hoge stroomrekeningen ontvangen. Hij wil weten of de stroomtarieven zijn verhoogd. Hoe komt het dat mensen zulke hoge rekeningen krijgen?

Mensen die doorgaans SRD 360 per maand betaalden, krijgen nu rekeningen van SRD 1.200. Iemand die SRD 450 betaalde, kreeg een rekening van de Energie Bedrijven Suriname van ruim SRD 3.000. Fungerend Assembleevoorzitter Dew Sharman merkte op dat de regering bezig is met rationalisatie van EBS en de energiesector. Er dient wel transparantie te zijn naar de samenleving.

Assembleelid Soerjani Mingoen (VHP) stelde tijdens een interruptie dat zij een bericht heeft ontvangen dat iemand die SRD 140 per maand betaalde, ineens een rekening van SRD 774 heeft gekregen. Het gaat nog erbij om een zwak huishouden. Zij vroeg de regering om de zaak te evalueren.

Diverse Assembleeleden vielen er ook over dat er totaal geen geld is begroot voor dit jaar voor elektriciteitsvoorziening in het binnenland. Dinotha Vorswijk (ABOP) bracht deze kwestie onder de aandacht van de regering. Jones kwam hier ook op terug net als enkele andere leden. De regering komt maandag aan het woord. Dan pas zal er antwoord gegeven worden op indringende vragen die gesteld zijn.
Advertenties