Jogi: Personen uit Surland-periode moeten ver blijven van FAI
09 Nov, 04:43
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt het een goede stap dat de overheid de Food and Agriculture Industries (FAI) heeft overgenomen van het Belgische Fruit Farm Group BV (Univeg). "Maar", waarschuwt Jogi "mensen die deel hebben gehad in de ondergang van Surland moeten ver blijven van het bedrijf". Surland is failliet gegaan, waarna het bedrijf voor 90% is overgenomen door Univeg. Suriname had 10% aandelen, maar nu is de andere 90% ook overgenomen. Het bedrijf heeft een schuld van US$ 15 miljoen. 

"Surland was eens een bloeiend bedrijf, maar is kapot gegaan omdat de politiek haar intrede had gedaan in het bedrijf. Er zijn heel veel fouten gemaakt, waarbij bedrijfsmiddelen oneigenlijk werd gebruikt. Surland heeft een dramatische periode meegemaakt, waarbij zelfs gezinsleden tegenover elkaar stonden door de standpunten die werden ingenomen. Nu moet er heel hard gewerkt worden om het bedrijf weer winstgevend te maken," benadrukt Jogi tegenover Starnieuws. Mensen moeten weten dat hun bestaanszekerheid gegarandeerd is, zonder dat persoonlijke en groepsbelangen weer de overhand krijgen. 

Jogi heeft indicaties dat mensen die deel waren van het drama met het bacovenbedrijf, weer staan te trappelen om het bedrijf te leiden. Het Assembleelid vindt dat de president en de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij op hun hoede moeten zijn en zich niet moeten laten pakken door zoete praatjes. Het bedrijf heeft potentie. Het is bewezen dat de bacove winstgevend geëxporteerd kan worden. Een voorwaarde is volgens Jogi wel dat mensen die debet zijn aan de ondergang van Surland, geen voet aan de grond krijgen. 
Advertenties