C-47 bezorgd over luchtvaartsector
22 Oct, 05:22
foto


De leiding van C-47 wil een spoedonderhoud met de regering over de staatsbedrijven in de luchtvaartsector. De bonden zijn woensdag bijeengekomen om zich te buigen over brandende kwesties de bedrijven rakende. Het gaat om de bonden bij de SLM, de Luchthavenbeheer en CASAS.

Uit de bespreking van de bonden is komen vast te staan dat nagenoeg alle bedrijven in de sector met identieke problemen kampen, meldt C-47 Bulletin. Gebleken is dat zowel bij de SLM en Luchthavenbeheer er uitputtend gesproken is met de directie. De bond bij CASAS is echter ondanks aandringen nog niet door de directeur ontvangen om de knelpunten te bespreken. 

Bij zowel de SLM als Luchthavenbeheer hebben de bonden meegedacht over de kostenbeheersing van de bedrijven. De luchtvaartsector heeft namelijk zwaar te verduren gehad van de Covid-19 pandemie. De diverse directie hebben aangegeven dat de toegezegde ondersteuning vanuit de regering nog niet in orde is. Op grond hiervan is de leiding van C-47 gevraagd haar invloed aan te wenden om op nationaal niveau een oplossing te vinden voor de op de vergadering aangekaarte vraagstukken ter garantie van de rust binnen de sector.
Advertenties