Tumult in DNA: Ook minister Amoksi positief
15 Oct 2020, 17:49
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie is positief getest op Covid-19. Hij zat tijdens de vergadering tussen president Chan Santokhi en Onderwijsminister Marie Levens in. (Beeld: DNA)


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie blijkt ook positief te zijn getest op Covid-19. Hij was in de openbare  vergadering in De Nationale Assemblee. NDP-fractieleider Rabin Parmessar vroeg om een schorsing nadat hij te weten kwam dat de bewindsman geïnfecteerd is. Hij heeft deze kwestie in de schorsing besproken met president Chan Santokhi en de leiding van De Nationale Assemblee. Hierna deelde de president mee dat de bewindsman positief is bevonden, nadat hij eerst gehoord zou hebben dat hij negatief is. Volgens Santokhi gaat het om een misverstand dat nagetrokken wordt. 

Parmessar vroeg om het woord en zei dat de minister onverantwoord bezig is. Hij had moeten wachten totdat het resultaat van de test bekend was. Dat zou Amoksi niet hebben gedaan. Parmessar wees op dat de minister met zijn gedrag zoveel anderen in gevaar heeft gebracht. Assembleevoorzitter Marinus Bee vroeg Parmessar om niet op die toer te gaan. De NDP-fractieleider was bijzonder verontwaardigd en wilde zijn zegje hierover doen. Bee ontnam hem echter het woord en liet hem met de politie de zaal uitzetten. 


NDP-fractieleider Rabin Parmessar wordt met de politie verwijderd uit 's lands vergaderzaal. 

De Assembleevergadering die ging over het Onderwijs, is tot nader order verdaagd. Wat president Santokhi betreft kon de vergadering voortgang hebben omdat de stoel waarop de minister zat en de regeringstafel ontsmet waren. Bee wees er op dat in het parlement ook protocollen gelden die hij wil handhaven. 

Nu zijn vier ministers positief getest, nadat minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer geïnfecteerd was. Vandaag zijn ministers David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken eveneens positief getest.
Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March