Retailers SOL willen aanpassing winstmarge
29 Sep, 04:47
foto
Bij Gowtu kost een liter benzine SRD 10.81. Bij SOL moet SRD 11.40 neergeteld worden voor een liter benzine en voor super unleaded SRD 11.58. Bij RBE kost ongelode benzine SRD 11.32 voor een liter.


De Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond (SSEB) heeft in een onderhoud met coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien (VHP) aangekaart dat oliemaatschappij SOL weigert de winstmarge van de retailers aan te passen. Pomphouders die brandstof van Gowtu verkopen, krijgen tweemaal de winstmarge van pomphouders die een contract hebben met SOL. Met de waardevermindering van de SRD en de verhoging van de brandstofprijs, hebben pomphouders het extra moeilijk om hun hoofd boven water te kunnen houden. 

Sirodjenie Jankie, voorzitter van de SSEB, zegt aan Starnieuws dat de retailers geen succes bereiken bij SOL om de winstmarge te verhogen. Wie volgens SOL niet tevreden is, moet de sleutels maar inleveren. De SSEB vindt dat vanuit de overheid ook acties ondernomen moeten worden. Eerder heeft Gajadien in De Nationale Assemblee opgemerkt dat de vorige regering al voorschot genomen had op de governmenttake om zo de schuld die ze heeft bij de oliemaatschappij te verrekenen. 

Gajadien om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de SSEB in feite bij de regering moet aankloppen. Als volksvertegenwoordiger zal hij het probleem wel voorleggen aan de regering. Nagegaan moet worden hoe de prijs tot stand komt bij de pomp. Wat de werkelijke kosten zijn en wat de winstmarge is voor de oliemaatschappijen. Indien het moet, zullen ook de boeken van de oliemaatschappij gecontroleerd moeten worden. Het kan volgens de politicus niet dat er zo een groot verschil is tussen wat de pomphouders bij SOL ontvangen en die van de andere oliemaatschappijen. 

Er moet volgens Gajadien gekeken worden naar redelijkheid en billijkheid. Ook de onderlinge gezonde concurrentie tussen de pomphouders is belangrijk. De retailers van SOL hebben bijna geen ruimte om de brandstof goedkoper te verkopen. Het verschil tussen Gowtu en SOL is groot. De pomphouders bij SOL zien hun omzet dalen aangezien het publiek meer gaat tanken bij servicestations die goedkoper zijn. 
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October
Thursday 22 October