Pakittow: 'Ben er niet om de regering naar huis te sturen'
25 Sep, 11:13
foto
Stephano 'Pakittow' Biervliet verzamelt handtekeningen van voorbijgangers voor een petitie die hij aan president Chan Santokhi wil aanbieden. (Foto: René Gompers)


"Mijn plan is om de benzineprijs te laten zakken, mijn plan is geen grote of kleine opkomst. Ik ben hier om de president een signaal te geven dat hij ook naar het volk moet luisteren. Ik ben niet hier om de regering naar huis te sturen," zegt Stephano 'Pakittow' Biervliet, organisator van de protestactie vandaag op het Onafhankelijkheidsplein.

Op enkele nieuwsgierigen na, lijkt het alsof de samenleving naar president Chan Santokhi en zijn regering heeft geluisterd over de noodzaak van de bezuinigingsmaatregelen tijdens deze urgentiefase die in uitvoering is. Het Onafhankelijkheidsplein is nagenoeg leeg. Pakittow zegt dat hij niet teleurgesteld is in de opkomst, "al stond ik hier alleen, ik ben een trotse Surinamer." Hij voegt eraan toe: "Ik heb mijn stem laten horen, ik ben daar voor ze."

Hij is handtekeningen aan het verzamelen van voorbijgangers voor een petitie die hij aan president Santokhi wil aanbieden. Pakittow wil dat de president de benzineprijzen per direct even laat zakken "zodat de mensen hun leven wat beter kunnen organiseren." Hij vindt de verhoging van SRD 6 naar 7 naar 10 en 11 SRD onkan. "Je kan de benzineprijs niet van de één op de andere dag omhoog laten gaan."

Onder de nieuwsgierigen voltrok zich een levendige discussie over het houden van een protestactie. (Foto: René Gompers)

Pakittow zegt dat hij heeft geluisterd naar de beleidsmakers die zeggen dat er geen keus is en dat de maatregelen noodzakelijk zijn. "Maar ik vraag me af 'moet dit volk sterven, moeten ze al hun salarissen geven aan de Staat', was dat de afspraak?" Hij blijft erbij dat de president een manier moet zoeken opdat de klappen voor de Surinamer niet zo hard zijn. Als mensen niet meer kunnen eten, gaan ze niet meer willen protesteren en zullen ze overgaan tot criminele daden, voorspelt de activist. "Zover willen wij het niet laten komen."

Pakittow benadrukt dat hij niet protesteert om de regering naar huis te sturen. "Ik ben hier om ze te ondersteunen, om ze een signaal te geven dat ze ook naar het volk moeten kijken." Terwijl hij op en neer loopt om mensen te vragen zijn petitie te ondertekenen, merkt hij op: "Ik wens deze regering heel veel succes, maar als het flink fout gaat, dan moeten ze weten dat ze er zelf voor hebben gezorgd."
Advertenties