Brazilië: São Paulo wil in december Chinese coronavaccin
24 Sep, 22:50
foto
São Paulo wil zijn bewoners in december vaccineren met het Chinese Sinovac tegen het coronavirus. (Getty Images)


Nu Brazilië nog steeds dagelijks duizenden nieuwe coronavirusinfecties registreert, willen politici deals sluiten met vaccinproducenten om te proberen Brazilianen te beschermen tegen Covid-19. De gouverneur van de dichtstbevolkte deelstaat van Brazilië, São Paulo, zei woensdag dat hij verwacht in december de bevolking te immuniseren met een in China gemaakt coronavirusvaccin.

Joao Doria zei dat volgende maand vijf miljoen doses van het Sinovac-vaccin zouden worden afgeleverd. Hij voegde eraan toe dat hij hoopt dat de hele deelstaat eind februari kan worden ingeënt. Doria merkte op dat er bemoedigende tekenen waren dat het Sinovac-vaccin veilig was, nadat het de derde testfase met 50.000 vrijwilligers in China had bereikt. Als het vaccin wordt goedgekeurd door de Braziliaanse autoriteiten, wordt het in het hele land verspreid.

Brazilië heeft meer dan 4,6 miljoen besmettingen geregistreerd sinds het begin van de pandemie, terwijl het officiële dodental op woensdag steeg tot 138.977.

Er zijn ongeveer 40 verschillende vaccins over de hele wereld in klinische proeven, en het onderzoek vindt in razend tempo plaats. De meeste deskundigen denken dat een vaccin medio 2021 op grote schaal beschikbaar zal komen.

Advertenties