DNA compleet met toelating Tashana Lösche
01 Sep 2020, 17:38
foto
Tashana Lösche houdt haar eerste speech, nadat zij is toegelaten tot lid van het hoogste college van Staat. Vicepresident Ronnie Brunswijk luistert aandachtig. (Beeld: DNA)


De Nationale Assemblee is met het toetreden van Tashana Lösche (NDP) eindelijk compleet na de verkiezingen van 25 mei 2020. Zij is op de valreep, voordat het college in reces gaat, toegelaten als lid van het hoogste college van Staat. Zij is verwelkomd door diverse fracties, vicepresident Ronnie Brunswijk en president Chan Santokhi. Haar is alle steun toegezegd.

Lösche zegt dat zij zich vooral inzetten op onder andere sociaal-maatschappelijk vlak. Zij heeft aangegeven de regering kritische ondersteuning en begeleiding te geven. Onderwijs, sport- en talentontwikkeling zijn haar speerpunten. Assembleelid Patrick Kensenhuis (NDP) deelde mee dat het nieuwe lid behoort tot het jong kader van de partij. Zij heeft zich ook verdienstelijk gemaakt in Para als ambtenaar van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. 

Assembleevoorzitter Marinus Bee zei tegen het kersverse lid dat oppositie én coalitie bereid zijn het lid te ondersteunen. Hij wenste haar veel succes toe. Hij wenste haar een leerrijke periode toe. Zij zal de regels en de conventies die gelden in De Nationale Assemblee overhandigd krijgen om zich te kunnen oriënteren. 

Lösche merkte op dat haar toetreden in De Nationale Assemblee voor haar historisch is. Zij kijkt hierop terug met dankbaarheid. Zij beloofde dat ze Suriname in volle overgave zal representeren. 
Advertenties

Saturday 16 October
Friday 15 October
Thursday 14 October