Ook Covid-19-patiënten in het Diakonessenhuis
17 Aug, 19:44
foto


Het Diakonessenhuis treft voorbereidingen om Covid-positieve personen op te kunnen nemen. Er worden twee afdelingen gereed gemaakt: een afdeling voor maximaal 22 Covid-positieve patiënten en een voor quarantaine en suspecte Covid-patiënten met 28 plaatsen. Er is ook een project gaande om 28 bedden voor Covid beschikbaar te maken waaronder 4 IC-bedden. Bij dit laatste project gaat het om de afbouw en inrichting van een etage in de nieuwbouw van het ziekenhuis, waarvoor naar financiering wordt uitgekeken.

Eerder ondersteunde het Diakonessenhuis al door medewerkers ter beschikking te stellen en hulp te bieden bij logistieke zaken. Het Regionaal Ziekenhuis Wanica is door de toename van de Covid-besmettingen, overbelast. Het Diakonessenhuis is tot nu toe een “Covid-vrij ziekenhuis” geweest, wat inhield dat er geen Covid-patiënten werden verpleegd. Zodra verdachte patiënten in het ziekenhuis positief getest werden, werden zij overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Gedurende de wachttijd op de uitslag werden deze patiënten op de derde etage afgezonderd en verpleegd.

Vooral door de verminderde personele beschikbaarheid als gevolg van deze situatie, kan de reguliere zorg over de gehele linie beperkter worden geleverd, zegt de voorlichting van de instelling. De verdeling van Covid-patiënten over de verschillende instellingen gebeurt centraal via de infectiologen van het Covid-managementorgaan en niet naar eigen keuze van suspecte of positieve Covid-patiënten.

Advertenties