Santos in finale van het lidbondentoernooi
13 Jun 2011, 04:30
Korinthiërs brengt de stand op 2-2.

Santos (Nickerie Voetbal Bond) heeft zich geplaatst voor de finaleronde van het Integra lidbonden toernooi van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). De ploeg uit Nickerie won in de return ontmoeting met 3–2 van Korinthiërs (Wageningse Sport Bond). De eerste wedstrijd won Santos reeds met 6–0 in het Nickerie Voetbal Stadion. Korinthiërs verscheen zaterdag zonder trainer/coach met precies 11 spelers om de wedstrijd tegen Santos te spelen.

Het speelveld was drassig, met als resultaat talrijke glijpartijen. Santos nam vroeg de leiding van de wedstrijd door in de 17e minuut te scoren. Derryl Austerlitz wist een niet goed afgewerkte corner om te zetten in 1- 0. Dit werd ook de ruststand.

In de 2e speelperiode kreeg de wedstrijd een heel andere wending, want Korinthiërs oefende serieuze druk uit op het doel van Santos. Het was raak want in de 69e minuut kwam de gelijkmaker. Victor Anaiwaka schoot zijn ploeg naar 1-1. De vreugde in het kamp van Korinthiërs was echter van korte duur want in de 75e minuut scoorde Xaviero Perk doelpunt nummer 2 voor Santos.

Wie gedacht had dat Korinthiërs zich zo makkelijk gewonnen zou geven, had het glad mis want in de 85e minuut zette Marc Holder de stand wederom gelijk: 2–2. Santos wilde uiteraard ook de return ontmoeting winnen, en oefende meer druk uit op de tegenstander hetgeen resulteerde in een penalty. In de 89e minuut werd een speler van Santos in het strafschopgebied neergehaald en de arbiter wees resoluut naar de witte stip. Orpheo Kemble belastte zich ermee en schoot Santos naar de overwinning 3 –2.