Brunswijk: Jones heeft contract bij Grassalco voor US$ 2.500
06 Aug, 21:53
foto
Assembleelid Ebu Jones bevestigt dat hij een contract heeft bij staatsbedrijf Grassalco. (Beeld: DNA)


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft vanavond in De Nationale Assemblee gezegd dat hij een lijst heeft gezien bij Grassalco met de naam van Assembleelid Ebu Jones (NDP). Hij is daar als consultant aangetrokken. Hij ontvangt US$ 2.500. Het contract is getekend op 28 juli. 

Brunswijk deelde mee dat op 4 augustus hij al geld heeft ontvangen. Jones heeft volgens Brunswijk voor anderhalve maand SRD 26.000 ontvangen. "Hij is hier. Ik vraag hem of dat correct is. En hij het correct vindt dat hij het geld krijgt. Als het niet zo is moet hij het zeggen," zei de vp. 

In een persoonlijk feit zei Jones dat hetgeen de vicepresident heeft gezegd, correct is. Hij wilde het verder omschrijven. Assembleevoorzitter Marinus Bee zei dat hij Jones bedankt voor de eerlijkheid. Hij kreeg de ruimte niet om verder hierop in te gaan. Bee voerde aan dat als het niet bezijden de waarheid is, hij niet verder erop in hoeft te gaan en schorste de vergadering. 

Nadat de regering uitgebreid informatie had gegeven over hoe ernstig de situatie is die overgenomen is, zei Jones dat hij goed vindt dat er optreden wordt tegen mensen die een scheve schaats hebben gereden. Hij benadrukte echter dat het eerlijk is als de lijn doorgetrokken wordt naar de regeringen voorheen en niet slechts onderzoek wordt gedaan naar de afgelopen tien jaar. 

Na de schorsing vroeg waarnemend fractieleider Rabin Parmessar om Jones het woord te geven. Jones legde uit dat hij een contract heeft. Er is een maand opzegtermijn. Het is geen wurgcontract zoals gesuggereerd wordt. Als jurist heeft hij zijn diensten verleend. Vanaf 15 juni heeft hij diensten verleend. Hij stelde zijn contract ter beschikking van de leden, zodat men ziet dat er niks verkeerds is. 

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) merkte op dat Jones ook in dienst is als ambassadeur bij Buitenlandse Zaken. "Hoeveel nevenfuncties mag een ambtenaar hebben", vroeg hij. 
Advertenties

Monday 28 September
Sunday 27 September
Saturday 26 September