Ruimtes vrijgemaakt voor communicatie-unit vp
04 Aug, 07:24
foto
Humphrey Dundas, aankomend woordvoerder vicepresident.


De kantoorruimtes op de eerste etage van het Kabinet van de Vicepresident moeten worden vrijgemaakt. Ambtenaren kregen maandag te horen dat ze naar een andere ruimte moeten. Zij moesten meteen verhuizen. Humphrey Dundas, aankomende woordvoerder van vicepresident Ronnie Brunswijk, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er een communicatie-unit komt op de eerste etage. 

In veel van de ruimtes zaten slechts 1 tot 2 personen terwijl met de Covid-19 maatregelen er ongeveer vijf personen in konden. Nagegaan is eerst wie de mensen zijn die de ruimtes bezet hielden. Het gaat volgens Dundas om werkers van wie hun algehele bijdrage op het kabinet niet duidelijk is. "Zoals wij begrepen, deden ze sociale projecten voor de ex-vicepresident. Binnen de structuur van het kabinet zijn ze nauwelijks zichtbaar", zegt Dundas.

"Ze komen tij en ontij opdagen en het is niet duidelijk aan wie ze verantwoording afleggen. We zijn bezig al deze mensen die overigens op de loonlijst staan, in kaart te brengen. Het is geenszins de bedoeling dat ze na onderzoek thuis gezet zullen worden. Iedereen wordt opgeroepen en zal niemand meer buiten het gezichtsveld van het kabinet opereren. Voor nu zijn ze geplaatst naar één grotere ruimte," legt Dundas uit. 
Advertenties