Jogi vraagt Nurmohamed wegen Uitkijkpolder aan te pakken
01 Aug, 04:37
foto
Assembleelid Mahinder Jogi op oriëntatie in het veld. Hij hoopt dat de bruggen en de wegen snel worden aangepakt door Openbare Werken.


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) heeft een dringend beroep gedaan op minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken om enkele wegen en bruggen te Uitkijkpolder aan te pakken. De volksvertegenwoordiger zegt in een brief aan de bewindsman dat ruim 200 landbouwers en anderen hun bedrijfsactiviteiten ontplooien in het gebied dat 1000 ha groot is. Het gaat om de oostelijke zijde van de Mr. P.Chandishawweg in het district Saramacca. 

Het project bestaat volgens het schrijven van Jogi uit een hoofdweg van ongeveer zes kilometer, waarop acht wegen van twee kilometer uitkomen. Deze wegen staan bekend als Leiding 1 tot en met 4A. De wegen worden gebruikt om de landbouwarealen te bereiken. De slechte situatie is mede ontstaan door slecht onderhoud in de afgelopen tien jaren. De acht houten bruggen die de wegen met elkaar verbinden, verkeren ook in een deplorabele staat en moeten dringend worden aangepakt. 

"Gezien de urgentie van de zaak, doe ik mede namens de belanghebbenden van Uitkijkpolder een dringend beroep op u om er alles aan te doen dat dit project binnen afzienbare tijd begaanbaar wordt gemaakt. Dit in afwachting op een definitieve en duurzame oplossing, waartoe ik te zijner tijd voorstellen zal doen", schrijft Jogi. 
Advertenties