Somohardjo maakt kennismakingsronde
29 Jul, 18:46
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken tijdens zijn kennismakingsronde, met personeel van het ministerie. (Foto: Biza)


Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse Zaken (Biza), heeft samen met zijn staf oriëntatie- en kennismakingsbezoeken gebracht aan de diverse afdelingen van het ministerie.  Bij de Kustwacht Suriname is hij ontvangen door gezagvoerder kolonel Jerry Slijngaard en de personeelsleden. Er ligt bij de Kustwacht een nieuwe salarisreeks op tafel en Slijngaard pleitte voor de rechtszekerheid van zijn personeel.

Het onderdirectoraat Personeelsbeleid en de afdeling Communicatie Unit gevestigd aan de Grote Combéweg, werden ook bezocht, waarna de delegatie trok naar de afdelingen Centrale Personeelsadministratie en Vorming & Opleiding. Somohardjo kreeg bij de verschillende afdelingen informatie over hun problemen. Onder meer het ontbreken van airconditioning tot materiaal en of apparatuur en de ontbrekende voorzieningen in de gehuurde panden, waar de afdelingen zijn ondergebracht, zijn opgesomd. Bij het Nationaal Archief Suriname (NAS) gaf ’s lands archivaris Rita Tjien Fooh een korte presentatie over de werkzaamheden van het NAS. Er werd ook aandacht gevraagd voor de problemen van deze afdeling.

Volgens van het regeerprogramma van het kabinet Santokhi-Brunswijk, moet er in deze eerste fase op elk ministerie een evaluatie gemaakt worden. Somohardjo gaf aan dat de problemen van de afdelingen zijn aandacht hebben en gauw aangepakt zullen worden, zodat de werksituatie positief verandert en hij gezamenlijk met de ambtenaren geleidelijk kan gaan naar een betere dienstverlening, meldt Biza.


Thursday 13 August
Wednesday 12 August
Tuesday 11 August