Aruba: Twee doden bij crash Nederlandse militaire helikopter
20 Jul 2020, 10:30
foto
Een Nederlandse militaire NH90 helikopter is neergestort nabij Aruba. Twee personen zijn gedood. (Foto: Defensie Nederland)


Een Nederlandse militaire helikopter is in de Caribische Zee neergestort bij het eiland Aruba. Twee van de vier mensen aan boord zijn omgekomen, meldt het Nederlandse ministerie van Defensie.

Rob Bauer, het hoofd van de Nederlandse krijgsmacht, zei dat het niet duidelijk was waardoor de helikopter zondag 12,5 kilometer voor de kust van het Nederlandse eiland neerstortte. De 34-jarige piloot Christine Martens van de helikopter en de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies werden gedood. De andere twee bemanningsleden waren niet ernstig gewond, zei Bauer.

In afwachting van een onderzoek naar de crash zullen tot nader order alle Nederlandse NH90-helikopters aan de grond worden gehouden. Er was geen onmiddellijke reactie van NHIndustries, de fabrikant van de helikopter in Aix en Provence, Frankrijk.

Premier Mark Rutte zei dat hij geschokt was door de crash en betuigde zijn condoleances aan de families van de slachtoffers.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April